De kalender is bijgewerkt tot en met 31 oktober 2017, onder voorbehoud van wijzigingen.

Oktobermaand -- Rozenkransmaand

Rozenkransgebed voor het uitgestelde Allerheiligste Altaarsacrament tijdens het Marialof
van dinsdag tot en met vrijdag om 10.15 uur (voorafgaand aan de heilige Mis)

11 juli 2010

Vaticaan: geen handcommunie in Tridentijnse heilige Mis

De Commissie Ecclesia Dei (onderdeel van de Congregatie voor de Geloofsleer) heeft onlangs in een schrijven als antwoord op een vraag van een gelovige uit München verklaard dat de Communie in de buitengewone vorm van de Romeinse ritus (de zogenaamde Tridentijnse ritus) geknield en op de tong ontvangen dient te worden.

Communie op de hand, zoals die in sommige landen bij wijze van uitzondering (indult) in de nieuwe ritus toegelaten is, is niet voorzien in de oude ritus.

Uit het antwoord van de commissie blijkt nogmaals dat ontvangst van de heilige communie op de tong de norm is in de gehele katholieke Kerk, in beide Romeinse riten.

Bron: Mysterium Fidei