De kalender is bijgewerkt tot en met 31 oktober 2017, onder voorbehoud van wijzigingen.

Oktobermaand -- Rozenkransmaand

Rozenkransgebed voor het uitgestelde Allerheiligste Altaarsacrament tijdens het Marialof
van dinsdag tot en met vrijdag om 10.15 uur (voorafgaand aan de heilige Mis)

30 juni 2012

Eerbiedwaardige dienaar Gods Fulton J. Sheen

Op donderdag 28 juni heeft paus Benedictus XVI een decreet ondertekend waarin hij de vroegere Amerikaanse aartsbisschop Fulton J. Sheen (1895-1979) de titel 'eerbiedwaardige dienaar Gods' verleent. Dit is het laatste stadium voorafgaand aan een zaligverklaring.

De eerbiedwaardige dienaar Gods Fulton Sheen werd in 1951 tot bisschop gewijd, was jarenlang hulpbisschop van New York en later bisschop van Rochester. Hij schreef vele boeken, artikelen en columns, en genoot grote populariteit door zijn radio- en televisieshows, met meer dan 30 miljoen kijkers en luisteraars.

In de volgende video spreekt de aartsbisschop op een bijzondere manier over het sacrament van de biecht. Met humor en bevlogenheid legt hij uit waarom dit sacrament zo belangrijk is.