De kalender is bijgewerkt tot en met 31 oktober 2017, onder voorbehoud van wijzigingen.

Oktobermaand -- Rozenkransmaand

Rozenkransgebed voor het uitgestelde Allerheiligste Altaarsacrament tijdens het Marialof
van dinsdag tot en met vrijdag om 10.15 uur (voorafgaand aan de heilige Mis)

13 maart 2013

Habemus papam Franciscum

Vanavond rond 20.10 uur verscheen Zijne Heiligheid paus Franciscus op het balkon van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Hij sprak kort tot de verzamelde gelovigen en gaf daarna zijn eerste pauselijke zegen Urbi et Orbi.

Jorge Mario kardinaal Bergoglio S.J. werd vandaag, in de vijfde stemronde van het conclaaf, door een meerderheid van de kardinalen gekozen als opvolger van emeritus paus Benedictus XVI.

Laten wij gehoor geven aan de oproep van de nieuwe Heilige Vader om te bidden voor zowel de nieuwe Paus als voor de emeritus paus.

Op dinsdag 19 maart, het hoogfeest van Sint Jozef, zal de inauguratie van paus Fransciscus plaatsvinden.