De kalender is bijgewerkt tot en met 31 oktober 2017, onder voorbehoud van wijzigingen.

Oktobermaand -- Rozenkransmaand

Rozenkransgebed voor het uitgestelde Allerheiligste Altaarsacrament tijdens het Marialof
van dinsdag tot en met vrijdag om 10.15 uur (voorafgaand aan de heilige Mis)

26 april 2016

26 april: Moeder van Goede Raad

De heilige Alfonsus had een beeltenis van onze lieve Vrouw van Goede Raad op zijn werktafel, naast het kruisbeeld, staan. Hij riep haar aan in al zijn twijfels, kwellingen en moeilijkheden, en nooit tevergeefs. Hij zei over haar: Zij gaf mij raad in alles.

Gebed tot onze lieve Vrouw van Goede Raad
Roemrijke Maagd, door het eeuwig raadsbesluit uitverkoren tot Moeder van het mensgeworden Woord, schatbewaarster van de goddelijke genaden en voor¬spreekster van de zondaren, ik, uw onwaardigste dienaar, neem mijn toevlucht tot u, opdat gij in dit tranendal mijn gids en raad zult zijn. Verkrijg voor mij, door het kostbaar Bloed van uw goddelijke Zoon, vergiffenis van mijn zonden, de zaligheid voor mijn ziel en de nodige middelen om dit te bewerkstelligen. Verkrijg voor de heilige Kerk de zegepraal over haar vijanden en de verspreiding van Jezus’ Rijk over de gehele aarde. Amen.