De kalender is bijgewerkt tot en met 30 september 2017, onder voorbehoud van wijzigingen.

24 februari 2016

Vastenactie 2016: Nigeria

Dit jaar willen wij met ons vastenoffer de FSSP-missie in Nigeria ondersteunen. De priesters van de Sint-Petrusbroederschap dienen daar meer dan 2.000 gelovigen. Momenteel wordt er een kerk gebouwd. Wilt u een bijdrage geven tot Gods eer en voor de verspreiding van het geloof in dit Afrikaanse land? U kunt uw gift storten in de ronde bus die achter in de kerk staat, of op bankrekening NL48 ABNA 0589 9700 89 ten name van R.-k. parochie H. Jozef onder vermelding van ‘vastenactie 2016’.

19 februari 2016

Programma Sint-Nicolaasacademie op zaterdag 20 februari 2016

De voordracht voor de Sint-Nicolaasacademie gaat op zaterdag 20 februari over ‘Maria, zetel van Wijsheid, haar verschijningen en haar leer’. De lezing zal worden gehouden door de heer Robert Lemm, voorzitter van de academie.

10.00 uur: Gelezen heilige Mis
10.45 uur: Koffie en thee in de pastorie
11.00 uur: Lezing in de zaal van de pastorie
12.30 uur: Einde

Zie: De website van de academie.

6 februari 2016

Inleveren oude palmtakjes

Voor de bereiding van de as die op Aswoensdag zal worden gewijd en met het askruisje zal worden uitgereikt worden de palmtakjes van vorig jaar gebruikt. Tot en met zondag 7 februari kunt u oude palmtakjes inleveren.

4 februari 2016

Informatiebulletin voor de maand februari is verschenen

Het Informatiebulletin van de Sint-Jozefparochie bij de Agneskerk voor de maand februari is verschenen. Hierin onder meer aandacht voor de vastenactie 2016, de lezing voor de Sint-Nicolaasacademie, een H. Mis uit dankbaarheid jegens alle weldoeners en de nachtelijke aanbidding voorafgaand aan Aswoensdag.

Het bulletin is op deze site te vinden onder het tabblad 'Informatiebulletin februari' of klik op onderstaande afbeelding. Ook bestaat de mogelijkheid om het blad elke maand gratis en in kleur per e-mail (klik hier) te ontvangen.

Informatiebulletin februari 2016

3 februari 2016

Van de pastoor: H. Mis uit dankbaarheid

Beminde gelovigen,

Allereerst wil ik iedereen bedanken die aanwezig was op het feest ter ere van onze kerkpatrones Sint Agnes voor de zeer geslaagde dag, dit jaar gevierd tijdens de restauratie van het kerkgebouw.

Een bijzondere dank aan allen die door hun bijdrage deze restauratie mogelijk maken. Op de eerste zaterdag van de maand februari (zaterdag 6 februari) zal ik de heilige Mis uit dankbaarheid opdragen voor alle weldoeners en hun intenties.

De werkzaamheden aan het kerkgebouw gaan onverminderd voort. Hopelijk zal de buitenkant van de kerk voor Pasen vrij zijn van bouwsteigers. Het kerkgebouw en zijn uitstraling tonen iets van onze liefde voor God en van de intensiteit van onze Godsverering. Ook aan de mensen die in het voorbijgaan het kerkgebouw zien wordt op die manier het geloof in herinnering gebracht en getoond dat voor God alleen de mooiste gebouwen waardig zijn.

Met mijn priesterlijke zegen,

Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor

1 februari 2016

1 februari: Heilige Ignatius van Antiochië, bisschop en martelaar

Ignatius was de derde bisschop van Antiochië in Syrië, na de apostel Petrus en bisschop Evodius.

Op hoge leeftijd werd hij op last van keizer Trajanus gevangen genomen en naar Rome gebracht. Tijdens deze reis schreef hij 'zeven heilige brieven' naar plaatselijke geloofsgemeenschappen. Ze vormen een rijke bron aan informatie over de vroeg-christelijke verwerking van de boodschap van het Evangelie. De brieven dragen soms een wat leerstellig karakter. Soms zijn ze meer troostend en ondersteunend van aard.

De brieven zijn gericht aan de Efeziërs, de Magnesiërs, de Tralliërs, de Romeinen, de Philadelphiërs, de Smyrnaeërs, en aan Polycarpus.
Ignatius stelt in zijn brieven verschillende zaken aan de orde. Hij gaat onder andere in op de eenheid van de christelijke kerk, de persoon van Christus, de verhouding leraar en leerlingen, de twee rijken. Voor de ontwikkeling van de theologie zijn deze brieven van groot belang. Jezus is voor Ignatius voluit God. In de brieven bestrijdt hij het docetisme en de gnostiek. Hij pleit voor het gezag van de bisschop. Zonder dit gezag is de doop en het liefdesmaal niet geoorloofd. De gemeente van Rome bekleedt in zijn visie de eerste plaats.

Op allerlei plaatsen kreeg Ignatius bezoek van afgevaardigden van christelijke gemeenten. In Smyrna ontmoette hij Polycarpus en kreeg hij bezoek van een deputatie uit de christengemeente van Efeze. Dit gezelschap bestond uit Onesimus, de bisschop van Efeze, een diaken genaamd Burrus, en nog drie anderen: Crocus, Euplus en Fronto. Hieruit blijkt dat er tussen de jonge christelijke gemeenten intensief contact was en er een uitvoerig netwerk van onderlinge relaties moet hebben bestaan. De christelijke kerk heeft zich kennelijk al heel vroeg kunnen organiseren.

Uiteindelijk werd hij in Rome in het Colosseum ter dood gebracht doordat hij als prooi voor de wilde dieren werd geworpen. Zijn relieken bevinden zich in de kerk van Sint Clemente te Rome. Hij is patroon tegen hoofduitslag en keelpijn.