4 april 2017

Van de pastoor: In zekerheid de Verlossing verwachten

Beminde gelovigen,

In het Informatiebulletin voor de maand april vindt u alle liturgische plechtigheden die plaatsvinden in de Goede Week en gedurende het Paasoctaaf, waaronder de (extra) mogelijkheden voor het sacrament van de biecht. Ik vraag u dringend om niet op het laatste moment te komen, omdat de priester in verband met de aansluitende plechtigheden dan niet voldoende tijd heeft voor dit belangrijke sacrament.

Graag herinner ik u aan de vijf geboden van de heilige Kerk, die nu juist vooral betrekking hebben op de vastentijd en de Paastijd:
1. Zon- en feestdag zult gij eren.
2. Op boet- en vrijdag vlees ontberen.
3. Houd de vasten ongeschonden.
4. Biecht minstens eens per jaar uw zonden.
5. En nut rond Pasen ’t Brood des Heren.

De mens die na het biechten de heilige communie kan ontvangen, en dus in staat van genade verkeert, kan ook in zekerheid de verlossing verwachten die door het heilswerk van Christus ons deelachtig is geworden. Laten wij in de loop der tijd en door de bezigheden van ons aardse leven niet vergeten dat wij alleen door Hem gered kunnen worden. Het gevaar om in onverschilligheid te vervallen is groot en zeer ernstig, omdat wij daarmee het eeuwige doel van ons bestaan uit het oog verliezen.

Met Pasen is deze heilswerkelijkheid direct voor onze ogen zichtbaar geworden. Laten wij dan ook trouw blijven aan deze weg door ons leven, gesterkt door de sacramenten.

Ik wens u een Zalig Pasen!

Met mijn priesterlijke zegen,

Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor