Gezamenlijke website van de parochies H. Agnes en H. Jozef, beide gevestigd in de Sint-Agneskerk, centrum voor de traditionele Latijnse liturgie


16 oktober 2015

Ernstige hinder in bereikbaarheid Agneskerk op zondag 18 oktober

Wees gedachtig dat gij de dag des Heren heiligt (derde gebod).

Zondag 18 oktober a.s. vindt de marathon van Amsterdam plaats. Het parcours - dat dit jaar enigszins gewijzigd is - loopt langs onze kerk over de Amstelveenseweg. De bereikbaarheid van de kerk is die dag dan ook bijzonder lastig. Ook het openbaar vervoer wordt namelijk voor een groot deel stilgelegd.

Met de auto blijft de kerk bereikbaar vanaf de Cornelis Lelylaan en de Overtoom via de A10-West (S106) tot aan het Hoofddorpplein. Vanaf daar is het circa 15 minuten lopen naar de kerk. De afrit van de A-10 bij het VU-ziekenhuis (S108) zal worden afgesloten.

Tram 2 rijdt alleen op het deel Nieuw Sloten - Hoofddorpplein v.v. Tram 16 rijdt, met extra hoge frequentie, alleen tussen Haarlemmermeerstation en Centraal Station, via de Cornelis Krusemanstraat, De Lairessestraat, Concertgebouwplein, Van Baerlestraat, 1e Constantijn Huijgensstraat, Overtoom, Leidseplein, Kleine-Gartmanplantsoen, Weteringschans, Weteringcircuit en Vijzelstraat v.v. Tram 24 rijdt niet.

Bus 15 rijdt komende van Sloterdijk vanaf het Hoofddorpplein via de Aalsmeerweg, Aalsmeerplein, Vlaardingenlaan (overstap metro 50) en Aletta Jacobslaan naar de Louwesweg (eindpunt bus 18) v.v. Bus 62 rijdt vanaf de Vlaardingenlaan/Aalsmeerplein via de Henk Sneevlietweg, Ringweg A10 West, Snelweg A4 - afrit Sloten - terug via toerit Sloten - Snelweg A4, Ringweg A10 Zuid, Amstelveenseweg, De Boelelaan, Parnassusweg en Strawinskylaan naar Station Zuid, en vervolgens via de Strawinskylaan, Parnassusweg, De Boelelaan, Van Leijenberghlaan, Van Boshuizenstraat en Europaboulevard via het Europaplein naar Station RAI (overstap op metro 50/51) v.v. (De omweg via A4 - afrit Sloten - toerit Sloten - A4 geldt alleen richting RAI en zorgt ervoor dat de bus op de A10 Zuid bij de afrit Amstelveenseweg veilig op de rechterbaan richting de afrit kan komen. Richting Station Lelylaan speelt dit probleem - en dus ook de omweg - niet.) Connexxion 145 rijdt vanaf het Hoofddorpplein via de Haarlemmermeerstraat, Surinameplein, Overtoom, Stadhouderskade en Leidseplein naar de Marnixstraat en het busstation v.v. Connexxion 170, 172, 174 rijden vanaf de Amstelveenseweg via de Ringweg A10, Cornelis Lelylaan, Surinameplein, Overtoom, Stadhouderskade en Leidseplein naar de Marnixstraat en eigen route v.v. Connexxion 197 rijdt vanaf de snelweg A4 via de Ringweg A10, Cornelis Lelylaan, Surinameplein, Overtoom, Stadhouderskade en Leidseplein naar de Marnixstraat en het busstation v.v.