De kalender is bijgewerkt tot en met 30 september 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

Bidt u thuis ook mee?

Met de Rozenkransnoveen voor Kerk, gezin en vaderland: klik hier.
Om eerherstel te brengen aan Jezus in het Allerheiligste Sacrament: klik hier.

1 februari 2020

Blasius-zegen

De heilige Blasius (feestdag 3 februari) stierf in de vierde eeuw de marteldood in Sebaste (Armenië). Toen hij naar de strafplaats geleid werd, bood een bedroefde moeder hem haar enig kind aan, dat door een visgraat in de keel in stervensgevaar verkeerde. De heilige Blasius zegende het kind dat onmiddellijk genezen werd.

Op dit verhaal steunt de Blasius-zegen, die gegeven wordt met de pasgewijde kaarsen van Maria Lichtmis. U kunt de zegen persoonlijk ontvangen aan de communiebank na de Hoogmis op zondag 2 februari.

Blasius is een van de veertien heilige helpers in nood.