De kalender is bijgewerkt tot en met 29 februari 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

Ondersteun het onderhoud van ons kerkgebouw, uw kerkgebouw, en doe mee aan actie Kerkbalans 2020

Lees hier wat u kunt doen en maak uw gift over op bankrekening NL48 ABNA 0589 9700 89.

1 februari 2020

Blasius-zegen

De heilige Blasius (feestdag 3 februari) stierf in de vierde eeuw de marteldood in Sebaste (Armenië). Toen hij naar de strafplaats geleid werd, bood een bedroefde moeder hem haar enig kind aan, dat door een visgraat in de keel in stervensgevaar verkeerde. De heilige Blasius zegende het kind dat onmiddellijk genezen werd.

Op dit verhaal steunt de Blasius-zegen, die gegeven wordt met de pasgewijde kaarsen van Maria Lichtmis. U kunt de zegen persoonlijk ontvangen aan de communiebank na de Hoogmis op zondag 2 februari.

Blasius is een van de veertien heilige helpers in nood.