De kalender is bijgewerkt tot en met 31 mei 2022, onder voorbehoud van wijzigingen.

3 februari 2022

3 februari: Heilige Blasius, bisschop en martelaar

De heilige Blasius stierf in de vierde eeuw de marteldood in Sebaste (Armenië). Toen hij naar de strafplaats geleid werd, bood een bedroefde moeder hem haar enig kind aan, dat door een visgraat in de keel in stervensgevaar verkeerde. De heilige Blasius zegende het kind dat onmiddellijk genezen werd.

Op dit verhaal steunt de Blasius-zegen. De kaarsen die hiervoor gebruikt worden krijgen een bijzondere wijding.

Blasius is een van de veertien helpers in nood. De anderen zijn Achatius, Barbara, Catharina, Christoffel, Cyriacus, Dionysius, Egidius, Erasmus, Eustachius, Joris, Margaretha, Pantaleon en Vitus.