26 april 2018

26 april: Moeder van Goede Raad

Gebed tot de Moeder van Goede Raad

Roemrijke Maagd,
door het eeuwig raadsbesluit uitverkoren
tot Moeder van het mensgeworden Woord,
schatbewaarster van de goddelijke genaden
en voorspreekster van de zondaren,
ik, uw onwaardigste dienaar,
neem mijn toevlucht tot u,
opdat gij in dit tranendal
mijn gids en raad zult zijn.

Verkrijg voor mij,
door het kostbaar Bloed
van uw goddelijke Zoon,
vergiffenis van mijn zonden,
de zaligheid voor mijn ziel
en de nodige middelen
om dit te bewerkstelligen.

Verkrijg voor de heilige Kerk
de zegepraal over haar vijanden
en de verspreiding van Jezus’ Rijk
over de gehele aarde.

Amen.

19 april 2018

Programma Sint-Nicolaasacademie op zaterdag 21 april 2018

Op zaterdag 21 april houdt de heer Gyula Somos een lezing over het speelgoed van Jezus in de schilderkunst. Het kind Jezus wordt immers vaak met attributen afgebeeld, net als heiligen. Wat is de symbolische betekenis van deze speelgoedstukken?

Voorafgaand aan de lezing is er om 10.00 uur een gelezen heilige Mis in de kerk.

Zie: De website van de academie.

11 april 2018

Pinksterbedevaart Parijs-Chartres

Op 19, 20 en 21 mei 2018 wordt voor de 36e keer de Parijs-Chartres Pinksterbedevaart gelopen. Aan deze driedaagse pelgrimage van in totaal 100 kilometer lopen meer dan 10.000 voornamelijk jongeren mee. Dit jaar zal ook weer een Nederlandse afdeling meelopen onder het patronage van de Heilige Martelaren van Gorcum. Hiervoor zal een reis inclusief vervoer en overnachtingen voor en na de bedevaart (in een eenvoudig hotel) worden georganiseerd. Tijdens de bedevaart zelf wordt overnacht in tenten.

De bedevaart gaat van hartje Parijs door het glooiende Noord-Franse platteland naar Chartres. De bedevaart is zonder meer fysiek een uitdaging, een indrukwekkende gang door de prachtige heuvelachtige Franse velden en bossen bovendien, maar vooral een indringende katholieke geloofservaring. De pelgrimage rondom Pinksteren is mariaal en missionair. Zij brengt allen die het sociale koningschap van Christus willen bevorderen bijeen en biedt ieder persoonlijk de gelegenheid zijn of haar roeping als kind van God te verdiepen. Alle Missen tijdens de bedevaart worden gevierd volgens de traditionele liturgie.

Mocht u/je interesse hebben om mee te lopen dan is meer informatie te vinden op deze website of in de folders bij de koffie op zondag. De afgelopen jaren hebben al meerdere parochianen met de bedevaart meegelopen. Tijdens de koffie na de Hoogmis op zondag zullen zij graag hun ervaringen delen.

6 april 2018

Geen catechese in de maand april

In verband met de drukte rondom Pasen en afwezigheid van de Pastoor zal in de maand april geen volwassenencatechese worden gegeven.

In de maand mei zal de reeks worden voortgezet.

4 april 2018

Van de pastoor: Het aanvaarden van de genade

Beminde gelovigen,

Wij leven in een tijd waarin het moeilijk is om iets van stabiliteit, orde en rust te vinden is. Continu verandert het leven en de wijze van leven om ons heen. Onze landen en continenten lijken niet meer op hetgeen zij een generatie of twee terug waren, en ook wijzelf zijn veranderd. De ervaringen en cultuur van eeuwen op elkaar volgende generaties zijn wij kwijtgeraakt.

In zo een maatschappij lijkt de toekomst van ons leven nog onzekerder en onvoorspelbaarder dan ooit tevoren, want wij zijn zonder wortels die ons zachtjes naar een bepaalde richting laten toegroeien. Wat de toekomst van ons tijdelijke leven betreft, ben ik weinig optimistisch en heb ik weinig hoop op verbetering.

Als gelovige mensen zien wij dan toch de toekomst in een meer holistisch perspectief, niet alleen beperkt tot tijd en ruimte. Vanuit Pasen weten wij dat het heil in het algemeen voltrokken is. En dat een eeuwige toekomst mogelijk is, wanneer wij het voltrokken heil door bemiddeling van de Kerk persoonlijk op ons laten toepassen door de genade te aanvaarden.

En mogen wij daaruit opnieuw leren dat het leven in deze wereld begint bij God en Zijn heilige Wil; en niet bij ons, mensen, en onze onverschillige wil.

In die zin wens ik u een gezegend Paasfeest toe.

Met mijn priesterlijke zegen,

Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor

3 april 2018

Informatiebulletin voor de maand april is verschenen

Het Informatiebulletin van de Sint-Jozefparochie bij de Agneskerk voor de maand april is verschenen. Hierin aandacht voor de Wil van God versus de wil van mensen, de zesendertigste Pinksterbedevaart Parijs-Chartres en de lezing voor de Sint-Nicolaasacademie over het speelgoed van het kind Jezus.

Het bulletin is op deze site te vinden onder het tabblad 'Informatiebulletin april' of klik op onderstaande afbeelding. Ook bestaat de mogelijkheid om het blad elke maand gratis en in kleur per e-mail (klik hier) te ontvangen.

Vastenactie voor Syrische christenen eindigt op Beloken Pasen

De Syrische president Assad bezoekt
het jonge meisje Christine en haar familie;
zij verloor op 22 januari jl. een been
door een granaataanval op de
christelijke wijk van Damascus.

In deze week van Pasen kunt u nog bijdragen aan de vastenactie van onze parochie, die wordt gehouden voor de christenen in Syrië. Zij moeten leven onder zeer moeilijke omstandigheden. Er is geld nodig voor noodhulp, huisvesting, medicijnen en voedsel. U kunt uw bijdrage storten op bankrekening

NL48 ABNA 0589 9700 89

ten name van parochie H. Jozef, onder vermelding van ‘vastenactie 2018’, of deponeren in de speciale ronde bus achter in de kerk. Bij voorbaat hartelijk dank!

2 april 2018

Openstelling tijdens het Paasoctaaf

Tijdens het Paasoctaaf zijn kerk en pastorie dagelijks vanaf 12.30 uur gesloten. In noodgevallen is de pastorie telefonisch bereikbaar.

1 april 2018

Fotoverslag plechtige Hoogmis Paaszondag 1 april 2018

Introibo ad altare Dei.

Resurrexi, et adhuc tecum sum, alleluia.

Gij zoekt Jezus van Nazareth, Die gekruisigd is. Hij is verrezen. Hij is niet hier.

Haec dies, quam fecit Dominus: exsultemus, et laetemur in ea.

Hoc est enim Corpus meum.

Hic est enim calix Sanguinis mei.

Corpus Domini nostri Jesu Christi custodiat animam tuam in vitam aeternam. Amen.

Lumen ad revelationem gentium.

Adoramus Te, Christe.

Benedicat vos omnipotens Deus, Pater, et Filius, et Spiritus Sanctus.

Ite Missa est, alleluia.

Lumen Christi. Deo gratias.