20 juli 2020

Rozenkransnoveen

"Wie genaden van mij verlangt te verkrijgen, moet drie novenen van de gebeden van de Rozenkrans en drie novenen uit dankbaarheid bidden". Dit was de boodschap van de heilige maagd Maria aan een jong meisje uit Italië, dat dertien maanden lang een kwellende ziekte moest ondergaan. Zij heeft genezing ontvangen na het bidden van deze Rozenkransnoveen.

Onze Lieve Vrouw van Fatima heeft ook in iedere verschijning ons gevraagd dagelijks de Rozenkrans te bidden en in de vierde verschijning heeft zij haar bezorgdheid speciaal geuit, als volgt: "Bidt, bidt, zeer veel, en brengt offers voor zondaren, want zoveel zielen gaan naar de hel, omdat zij niemand hebben die voor hen bidt, en offers brengt." En nog meer toegepast op onze tijd heeft onze lieve Heer tegen zuster Lucia gezegd: "Het is nooit te laat onze toevlucht tot Jezus en Maria te nemen."

Met deze achterliggende gedachten willen wij een Rozenkransnoveen starten in onze parochie en voor iedereen die wil meebidden, in het bijzonder tot Onze Lieve Vrouw van Smarten. In alle nederigheid, in het bewustzijn van onze zonden vragen wij om bekering, bescherming en leiding voor:
• onze gezinnen en families;
• onze bisschoppen en priesters;
• ons vaderland.


Een toelichting op de noveen in het Nederlands:
Een toelichting op de noveen in het Engels: