5 februari 2019

Van de pastoor: Europa, van christelijke landen naar een verziekte samenleving

Beminde gelovigen,

Het lijkt erop dat alles dat wij ooit als vanzelfsprekend beschouwden niet langer vanzelfsprekend is, zoals bijvoorbeeld de geslachten van man en vrouw, meisje en jongen, dus dat de dingen niet meer zijn zoals ze zijn en worden waargenomen.

Deze nieuwe visie op zaken is het gevolg van het relativisme, dat alles dat wij in de beschaving van het christelijke Avondland als werkelijkheid beschouwen aanvalt en vernielt. Dit is het gevolg van een lange ontwikkeling die in meerdere fasen kan worden onderscheiden. De hoofdfase is de invloed van de Vrijmetselarij op de staten in de vroege achttiende eeuw, die leidde tot de destabilisatie van de christelijke staten, tot revoluties, en het principe van secularisatie van de staten, waardoor het christendom uit de openbare ruimte werd verdreven.

Met het einde van de Eerste Wereldoorlog veroverde deze mentaliteit steeds meer het hart van het Avondland, dat door de overwinnaars systematisch overspoeld werd met het gif van seculariteit. Uiteindelijk zijn wij de laatste fase binnengegaan na het einde van de Tweede Wereldoorlog toen dezelfde zegevierende Anglo-Amerikaanse alliantie de consumptiemaatschappij bij de volkeren van het Avondland introduceerde: een samenleving van genotszucht, die geen plicht of traditie kent.

In deze zieke samenleving leven wij momenteel; deze kan alleen genezen als de ziekte met de wortel wordt uitgeroeid en wij terugkeren tot Gods orde.

Met mijn priesterlijke zegen,

Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor