11 april 2018

Pinksterbedevaart Parijs-Chartres

Op 19, 20 en 21 mei 2018 wordt voor de 36e keer de Parijs-Chartres Pinksterbedevaart gelopen. Aan deze driedaagse pelgrimage van in totaal 100 kilometer lopen meer dan 10.000 voornamelijk jongeren mee. Dit jaar zal ook weer een Nederlandse afdeling meelopen onder het patronage van de Heilige Martelaren van Gorcum. Hiervoor zal een reis inclusief vervoer en overnachtingen voor en na de bedevaart (in een eenvoudig hotel) worden georganiseerd. Tijdens de bedevaart zelf wordt overnacht in tenten.

De bedevaart gaat van hartje Parijs door het glooiende Noord-Franse platteland naar Chartres. De bedevaart is zonder meer fysiek een uitdaging, een indrukwekkende gang door de prachtige heuvelachtige Franse velden en bossen bovendien, maar vooral een indringende katholieke geloofservaring. De pelgrimage rondom Pinksteren is mariaal en missionair. Zij brengt allen die het sociale koningschap van Christus willen bevorderen bijeen en biedt ieder persoonlijk de gelegenheid zijn of haar roeping als kind van God te verdiepen. Alle Missen tijdens de bedevaart worden gevierd volgens de traditionele liturgie.

Mocht u/je interesse hebben om mee te lopen dan is meer informatie te vinden op deze website of in de folders bij de koffie op zondag. De afgelopen jaren hebben al meerdere parochianen met de bedevaart meegelopen. Tijdens de koffie na de Hoogmis op zondag zullen zij graag hun ervaringen delen.