De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van donderdag (17.00 uur) kunt u hier rechtstreeks volgen of terugkijken.

14 augustus 2015

Mariafeesten in augustus

Schilderij door Thea Josephine

Op zaterdag 15 augustus vieren we het grootste Mariafeest van het jaar: dat de Moedermaagd, na het beëindigen van haar aardse leven, met lichaam en ziel is opgenomen in de hemelse glorie, om er in alle schittering te stralen als Koningin aan de rechterhand van haar Zoon, de onsterfelijke Koning van alle tijden.

Een week later, op 22 augustus, vieren we het feest van het Onbevlekt Hart van Maria. Toen Maria op 13 juli 1917 verscheen aan de kinderen van Fatima, sprak zij: “Jullie hebben de hel gezien waarheen de arme zondaars op weg zijn. Om hen te redden wil de Heer de verering van mijn Onbevlekt Hart ingang doen vinden in de wereld. Wanneer men dit doet, zeg ik jullie, zullen vele zielen gered worden en zal er vrede komen. Offer je op voor de zondaars en zeg dikwijls, in het bijzonder wanneer je een offer brengt: O Jezus, uit liefde voor U en voor de bekering van de zondaars, als genoegdoening voor de beledigingen die het Onbevlekt Hart van Maria worden aangedaan.”