De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

22 oktober 2018

Gideon Zoonen ontvangt de tonsuur en wordt ingekleed

Afgelopen zaterdag 20 oktober vond in de Duitse stad Lindau de tonsuur plaats van de tweedejaars seminaristen. Mgr Wolfgang Haas, aartsbisschop van Vaduz in Liechtenstein, vierde de pontificale Mis en voerde de tonsuur uit. Daarna kregen deze seminaristen de soutane (toog) en de superplie.

Het zwart van de soutane staat symbool voor het afzien van deze wereld, terwijl de witte superplie het leven uit de genade symboliseert, helder en stralend, een voorafbeelding van de hemelse glorie. Dood voor de wereld, levend voor God, is de seminarist reeds als priester gekleed. Het is dan ook een teken van de hoop dat zij hun weg naar de priesterwijding mogen voltooien.

Op de foto's zien we de Nederlandse seminarist en onze parochiaan Gideon Zoonen bij de inkleding en te midden van zijn familie, bekenden en pater Hagenbeek (foto onder).