7 april 2021

Van de pastoor: Jezus heeft definitief zonde en dood overwonnen door Zijn kruisdood en verrijzenis

Beminde gelovigen,

Midden in deze treurige tijd vol maatschappelijke onzekerheden is het ons, katholieken, gegeven om het hoogfeest van Pasen te vieren. Deze onzekere tijden kunnen ons niet beroven van de zekerheid van Jezus’ definitieve overwinning op zonde en dood door Zijn kruisdood en verrijzenis.

Als wij dicht bij Christus blijven, dan hoeven wij de onzekerheid van ons aardse leven niet met angst te laten vervullen. In plaats daarvan mogen wij ons richten op datgene dat Christus met zekerheid en onomkeerbaar op het Kruis heeft bewerkstelligd. Alleen dan zullen wij de kracht vinden om ons aardse bestaan tot een goed einde te brengen en te komen tot de glorievolle staat waarin Christus ons zal opnemen in de hemelse woning die Hij voor Zijn uitverkorenen heeft bereid.

Al een jaar lang is ons kerkelijk leven ingrijpend veranderd. Toch is er ook dit jaar een grote groep kinderen, afkomstig uit onze trouwe families, die hun eerste heilige communie zullen doen op Beloken Pasen. Bidden wij voor de meer dan tien kinderen dat de grote genade van het Allerheiligste Sacrament hun een diep verlangen tot heiligheid zal schenken.

Ook is er een groep van zeven jongemannen die dit jaar het heilig doopsel zullen ontvangen, waarschijnlijk met Pinksteren. Ook voor hen wordt uw gebed gevraagd als ondersteuning op weg naar het bad van de wedergeboorte.

Met mijn priesterlijke zegen,
Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor