2 december 2021

Van de pastoor: Laat de genade van Christus altijd in u zijn

Met de Advent begint de tijd waarin de mensheid nog in duisternis wandelt, want zij heeft de Verlosser nog niet aan- schouwd. De profeten van het oude verbond verspreidden het inzicht dat de Verlosser gaat komen, maar - zoals de apostel Johannes in de proloog van zijn evangelie schrijft - hadden de mensen liever de duisternis. Degenen die Hem wel aanvaarden zijn kinderen van God en kunnen, wandelend in het Licht, de eeuwigheid bereiken.

Christus gaat geboren worden om degenen in de wereld die Hem aanvaarden de verlossing te schenken. In de donkere tijden waarin ook wij momenteel verkeren, beseffen velen dat er meer aan de hand is dan alleen maar een bezorgdheid om de volksgezondheid. Velen spreken vanuit de politiek of de Kerk van een dictatuur van duisternis die de volkeren hun vrijheid en gerichtheid op Christus wil ontnemen. Wij weten wie er achter deze globalisten schuilgaat: het is de vijand van het Licht, de leugenaar en moordenaar, de gevallen engel.

In de Advent verwachten wij de geboorte van Christus. Laat Zijn genade altijd in u zijn en leef met Hem, Die in uw ziel door de genade geboren wordt. Dan hebben wij niets te vrezen!

Met mijn priesterlijke zegen,
Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor