De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

7 augustus 2018

Nieuw beeld in de Agneskerk: Piëta

Sinds enkele dagen staat in onze kerk een nieuw beeld, een piëta (foto). Het is afkomstig uit de H. Johannes Vianneykerk in Deventer, die in 2014 aan de eredienst is onttrokken.

Een piëta is een schilderij of een beeld van de gestorven Christus, vergezeld door Maria. De meest voorkomende vorm is die van Christus die na de kruisafname op de schoot van Zijn moeder Maria is gelegd.

Het beeld is geplaatst tegen de achterwand van de kerk (naast de hoofdingang). Er is een kaarsenstandaard geplaatst, waardoor het mogelijk is om kaarsen op te steken, die uw persoonlijke gebed tot Jezus en Maria kunnen begeleiden.

Moeder Maria,
bij de kruisafname van Jezus Christus, uw Zoon,
hebt gij Zijn mismaakt en verscheurd Lichaam
terugontvangen op uw schoot.
Leer mij berusten in mijn offer,
zonder klagen en zonder ontevredenheid. Amen.