2 mei 2019

Van de pastoor: Nemen wij onze toevlucht tot de heilige maagd Maria

Beminde gelovigen,

Tijdens de maand mei eren wij op bijzondere wijze de heilige maagd Maria en smeken wij haar bijstand en begeleiding af in ons streven om door dit aardse leven heen eens het hemelse vaderland te bereiken.

In onze dagen zijn vele mensen door onwetendheid en domheid bevangen. Zij laten zich leiden door leiders die denken dat zij zelf verlicht zijn en het openbare leven van onze samenleving kunnen regelen. Zij pretenderen de mensen te kunnen voeren naar een aards paradijs, een utopia. Door deze debiele leiders staan wij nu aan de afgrond van een volledige ondergang. De identiteit van onze beschaving is al verloren en ingeruild voor de Amerikaanse cultuur. Ondertussen verovert de islam het stervende Europa, ongecontroleerd en onder een bruisende fanfare van linkse tirannie en stervensbegeleiding van het christelijke Avondland, met als verdovend middel het milieu en de ideologie van tolerantie.

In deze tijden van gevaar om als volk, als natie, als continent, als civilisatie en als wereldbeschouwing leeggeroofd te worden en daardoor ook aan de rest van de wereld de zegeningen van de christelijke cultuur te onthouden, staat ons, als christenen, nu alleen nog de toevlucht tot de heilige maagd Maria ter beschikking om Europa te redden door haar voorspraak, zoals de Turkse overheersing bij Lepanto op haar voorspraak ons bespaard is gebleven.

Wij hoeven alleen maar dagelijks de rozenkrans te bidden.

Met mijn priesterlijke zegen,
Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor