1919 - 2019: 100 jaar Sint-Agnesparochie

De kalender is bijgewerkt tot en met 31 december 2019, onder voorbehoud van wijzigingen.

14 juni 2019

100 jaar Sint-Agnesparochie: Hoe het begon

Half april 1919 ontvangt L.Th.M. Snelders, rector te Amsterdam, een brief van mgr A.J. Callier, bisschop van Haarlem: "Aangezien het ons gewenscht is voorgekomen in het Z.Westelijk gedeelte der Stad Amsterdam, in den omtrek van den Schinkel, een nieuwe en zelfstandige Parochie te stichten, zoo belasten wij Ueerw. bij dezen met het nemen der noodigen maatregelen om tot de oprichting van bedoelde Parochie te geraken."

Een duidelijke, doch geen gemakkelijke opdracht. Onmiddellijk zal rector Snelders gereageerd hebben, want vijf dagen later is er opnieuw een brief van de bisschop, waarin hij het voorstel van Snelders goedkeurt om de heilige Agnes als patrones voor de nieuwe parochie te kiezen.