De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van vandaag (11.00 uur) kunt u hier rechstreeks volgen of terugkijken.

3 oktober 2019

Marialof in de maand oktober

Het reliëf van Maria met Kind in onze kerk.

Gedurende de maand oktober zal de dagelijkse heilige Mis op dinsdag tot en met vrijdag worden gevolgd door een Marialof. Voor het uitgestelde Allerheiligste Sacrament bidden we onder meer de litanie van Maria (Loreto). Ter afsluiting volgt de sacramentele zegen. Het lof begint rond 11.45 uur; voorafgaand aan de heilige Mis wordt dagelijks (dus ook op zaterdag en zondag) de Rozenkrans gebeden.

De maand oktober dankt de naam Rozenkransmaand aan het feest van Onze Lieve Vrouw van de Allerheiligste Rozenkrans dat op 7 oktober gevierd wordt.

Veel pausen hebben de gelovigen aangespoord tot het bidden van de Rozenkrans. Paus Leo XIII heeft er zelfs negen encyclieken aan besteed. Maria zelf heeft bij al haar verschijningen het belang van het bidden van de Rozenkrans onderstreept.

Op het eerste gezicht lijkt de Rozenkrans een Mariaal gebed, maar in feite is het – door het overwegen van de geheimen – een gebed dat volledig op Christus is gericht.

Door het Marialof verschuift de aanvangstijd van de catechese voor volwassenen op de dinsdagen 8 en 29 oktober van 12.00 uur naar 12.30 uur.