De kalender is bijgewerkt tot en met 30 september 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

Bidt u thuis ook mee?

Met de Rozenkransnoveen voor Kerk, gezin en vaderland: klik hier.
Om eerherstel te brengen aan Jezus in het Allerheiligste Sacrament: klik hier.

13 augustus 2020

Het ultieme doel van Satan

Er zijn vele gelovigen die regelmatig dezelfde zonde(n) komen biechten, soms zelfs gedurende tientallen jaren elke maand, wekelijks of nog vaker. Dan vragen we onszelf af: Wil God ons die zonde nog wel vergeven? Of: Heb ik er oprecht berouw over als ik toch telkens dezelfde zonde blijf begaan?

Wees dan alert en blijf de strijd tegen deze zonde voeren! Toon telkens weer uw berouw tegenover de Heer, hoe vaak u ook struikelt. Satan gebruikt deze terugkerende zonde (of verslaving) om ons te ontmoedigen, om ons te brengen tot de zonde van wanhoop. Zijn uiteindelijke doel is dat we God afwijzen en een volledig zondig leven gaan leiden. Dát is het doel dat de duivel bij ieder van ons probeert te bereiken.