De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

16 februari 2010

Muziek uit de zondagsmis te beluisteren bij Schola Catharina

De Schola Catharina is een vrouwenschola die in 1992 werd opgericht om, ongeveer eens per maand, een gregoriaanse Mis te verzorgen in de Utrechtse Catharinakathedraal. De activiteiten breidden zich echter al snel uit. Niet alleen zingt de schola nu ook elders de gregoriaanse zondagsmis, zij verleent tevens haar medewerking aan concerten, bezinningsdagen en huwelijksvieringen; zij zingt requiem-gezangen, gregoriaanse vespers en maakte radio en TV-opnamen.

Op de website van Schola Catharina zijn nu de gezongen gregoriaanse Missen van een groot aantal zondagen in het jaar te beluisteren. Er is reeds heel veel muziek te vinden en het aanbod zal verder worden aangevuld. Zowel de Novus Ordo als de Vetus (Tridentijnse) Ordo zijn op de website van de schola te vinden. Door te klikken op een bepaalde zon- of feestdag kunnen de wisselende gezangen van die dag worden beluisterd in Windows Media Player of in Real Audio.

Onder de ‘links naar andere websites’ is een permanente link te vinden naar de muziek van de Tridentijnse Ordo onder het kopje 'Schola Catharina – muziek'.