4 september 2013

Van de pastoor: Gebed voor vervolgde christenen

Beminde gelovigen,

In de afgelopen jaren zijn wij getuigen geweest van de veranderingen die in het Midden-Oosten hebben plaatsgevonden. Via katholieke media bereiken ons ook de berichten dat de oeroude christelijke gemeenschappen daar in hun bestaan bedreigd worden. Ik denk in het bijzonder aan de christenen in Irak, Syrië en Egypte, die door de omwentelingen in die landen hun vrijheid zijn kwijtgeraakt.

Zij gaan nu gebukt onder gruweldaden, terreur en moordaanslagen door extreme islamieten. De destabilisatie van de regio heeft geleid tot de de vlucht van honderdduizenden mensen en tot de dood van zovelen.

Bijven wij voortdurend bidden voor de vervolgde christenen, in de genoemde landen, maar ook elders op de wereld, vooral de heilige Rozenkrans, waarmee Onze Lieve Vrouw de wereld bedwingt. Door het gebed en door ons katholieke geloof ontvangen wij de kracht om de rechtvaardigheid te erkennen. Door beoefening van de deugden ontvangen wij de kracht om deze door te zetten. Maar bovenal moeten wij elke dag onze toevlucht zoeken in het gebed, verenigd met Onze Lieve Vrouw.

Met mijn priesterlijke zegen,

Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor


Aanstaande vrijdagnacht - van 6 op 7 september - wordt er in de Onze Lieve Vrouwekerk (Keizersgracht 218, Amsterdam) voor Syrië een nachtwake gehouden met aanbidding van het Allerheiligste Sacrament van het Altaar. Het begint op vrijdagavond 6 september om 21.00 uur en duurt tot 9.00 uur op zaterdagochtend 7 september. Gedurende de nacht worden onder meer gezamenlijk en in eenheid de Rozenkrans en de Kruisweg gebeden.

Paus Franciscus heeft zaterdag 7 september uitgeroepen tot een vasten- en gebedsdag om vrede in Syrië, het Midden-Oosten en in de gehele wereld. De Paus nodigt iedereen uit om hieraan op een of andere wijze deel te nemen.