6 december 2017

Week van het leven - Beschermwaardigheid van elk menselijk leven, van conceptie tot natuurlijke dood

21 dagen nadat een zaadcel een eicel heeft bevrucht, begint het hartje van het kindje al te kloppen. Vier weken na de bevruchting klopt het hartje 105-121 keer per minuut en kan het gehoord worden met een speciale stetoscoop. Op het moment dat het hartje begint te kloppen, weten de meeste vrouwen nog niet eens dat zij zwanger zijn.

Na de geboorte beschermen we kinderen terecht tegen van alles. Met traphekjes voorkomen we dat ze van de trap afvallen en we kopen veilige autostoeltjes voor hen. Maar de allerkleinsten zijn weerloos.

God heeft in Zijn goedheid bedacht dat een nieuwe mens in zijn prilste en kwetsbaarste levensfase veilig geborgen zit in het lichaam van de moeder, vlak onder haar hart. Het is de tegenstander van God die bij veel mensen influistert dat zij Gods wetten mogen negeren en zelf kunnen beslissen over de geborgenheid van dat leven. De duivel creëert een valse tegenstelling tussen het jonge, ontwikkelende leven en de mogelijk grote problemen die de moeder door haar zwangerschap ondervindt. Het kan echter nooit zo zijn dat een mens van zijn problemen bevrijd wordt door het doden van een ander mens.

Door de problemen bij een aantal abortushuizen in ons land zijn er andere abortushuizen die op volle toeren draaien om 'de achterstanden' weg te werken. Onder het valse voorwendsel van hulp aan vrouwen in nood wordt in deze slachthuizen aan vele kinderen het leven ontnomen, met goedkeuring van de Staat. Het ministerie van Volksgezondheid zet alle zeilen bij om de kindermoord te ondersteunen en de 'hulpverlening' doorgang te laten vinden.

"Vrouwen bellen ons en zijn 19 weken zwanger, maar wij zitten vol. Volgende week ook. Voor je weet zijn ze 21 of 22 weken zwanger en dan moeten ze het kind houden. Boven de 22 weken kunnen wij niet meer behandelen. Dat betekent dat een vrouw het kind moet houden en dat ze een ongewenst kind krijgt. Dat is als kliniek heel erg vervelend om te zeggen.", aldus een aborteur onlangs in de media.

Op zaterdag 9 december wordt daarom de Mars voor het Leven gehouden als een krachtig en liefdevol signaal naar de samenleving en de politiek: Stop het kwaad van abortus en euthanasie, en investeer in alternatieven! De mars begint om 13.15 uur op het Malieveld in Den Haag. Er is een katholiek voor- en naprogramma met onder meer een gezongen heilige Mis in de kerk van de H. Jacobus de Meerdere aan de Parkstraat 65 a te Den Haag.

www.weekvanhetleven.nl