De kalender is bijgewerkt tot en met 31 maart 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

5 juli 2018

Van de pastoor: Dagelijks gebed voor onze kinderen

De jongste generatie misdienaars tijdens de
pontificale Hoogmis door mgr Athanasius Schneider.

Beminde gelovigen,

Op de eerste zondag van juni hadden wij de grote eer om Zijne Hoogwaardige Excellentie mgr Athanasius Schneider, hulpbisschop van Kazachstan, in onze parochie te mogen verwelkomen. Na een pontificale Mis bestond er gelegenheid om de bisschop te ontmoeten. Hij toonde zich zichtbaar verheugd over de vele gezinnen met kinderen, en over de christelijke diepte die hij bij deze gezinnen aantrof. Hij beloofde te blijven bidden dat de opgroeiende jeugd steeds trouwer aan Christus mag worden.

De christelijke opvoeding is in deze tijd moeilijker dan ooit door de mate waarin de agressieve seculiere wereld zich steeds meer met de persoonlijke levenssfeer bemoeit en ons probeert te beïnvloeden. Voor christelijke ouders wordt het daarom steeds belangrijker om het christelijke voorbeeld zelf trouw voor te leven, en dagelijks te bidden voor de bescherming van de jeugd en in het bijzonder de eigen kinderen.

Ik raad u aan om uw kinderen en de rest van uw familie te laten kennismaken met de organisatie Traditie, Familie en Privé-bezit, die ook in Nederland actief is onder de naam Civitas Christiana in Nijmegen. Met lezingen en andere activiteiten is zij een welkome hulp bij de vorming van een noodzakelijke gemeenschap ter bescherming van onze christelijke levensbeschouwing.

Met mijn priesterlijke zegen,

Pater M. Kromann Knudsen FSSP, pastoor