17 juli 2018

Verslag bedevaart Legioen Kleine Zielen naar Tancrémont, Banneux en Chevremont

Het graf van Marguerite in Chevremont.

Op zaterdag 30 juni was het zover. De afdeling Amsterdam van het Legioen Kleine Zielen hield de jaarlijkse bedevaart naar Tancrémont, Banneux en Chevremont. Om 8.30 uur vertrokken we vanuit Amsterdam met een volle bus met 44 volwassenen en vier kinderen. Onderweg naar Eindhoven baden we het reisgebed en het eerste rozenhoedje. In Eindhoven stapte Lia, de verkoopster van de rozenkranzen, in de bus en we reden door naar het eerstvolgende wegrestaurant. Om 12.15 uur kwamen we aan in Tancrémont, waar wij een heel mooie heilige Mis hadden. Vervolgens koersten wij naar Banneux, waar wij een mooie dag hebben beleefd. Het Lof was ook voor vele Kleine Zielen een hoogtepunt. Een zuster is tot diepe bezinning gekomen. Er waren ook velen die nog nooit aan een bedevaart hadden deelgenomen. Vanuit de bron zijn vele flessen water gevuld en meegenomen.

Ook zuster Eugenie Li A Ling is meegeweest, na een periode van ziekte, en mocht op die dag een jaartje bijtellen bij de vele die ze al had. En zo hadden we allen onze eigen nood om voor Maria neer te leggen. Ik ben zelf getroffen door een tijdelijke gezichtsverlamming; dat was ook de reden dat wij gedacht hadden dat de bedevaart niet kon doorgaan. Door genade is het ons toch gelukt.

Om 17.15 uur kwamen wij aan te Chevremont. De basiliek was gesloten, maar we konden wel het kapelletje bezichtigen. Het hoogtepunt van onze bedevaart was om bij het graf van Marguerite te bidden en te fotograferen. Wij hebben de Rozenkrans van de goddelijke Barmhartigheid gebeden. Ook kreeg iedereen een persoonlijke zegen van pater Marcel en tenslotte ook de chauffeur en de bus. Om 18.00 uur koersten wij terug naar Eindhoven om vervolgens om 21.00 uur in Amsterdam te arriveren. Wij mogen terugzien op een zeer geslaagde bedevaart, met veel gebed, zang en getuigenissen.

Dank aan de goede oude God (Tancrémont), Moeder van de armen - de H. maagd Maria (Banneux) en aan onze lieve Heer Jezus Christus (Chevremont).

Betsy Mac Nac