De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van donderdag (17.00 uur) kunt u hier rechtstreeks volgen of terugkijken.

6 mei 2010

Groot feest in Vlaanderen

Komend weekend wordt bij onze zuiderburen het feest van Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen gevierd. Zondag 9 mei zal het 150 jaar geleden zijn dat het genadebeeld met deze titel door de pauselijk gezant in België werd gekroond.

In de Sint-Michaëlskapel in Niel-bij-As (bisdom Hasselt) zal dit jubileum worden gevierd op zondag 9 mei in een plechtige Hoogmis met assistentie van diaken en subdiaken die om 9.55 uur begint. De gregoriaanse gezangen voor dit feest, opgesteld door Dom Pothier van de abdij van Solesmes, zullen worden uitgevoerd. En uiteraard zal het lied 'Liefde gaf u duizend namen' - dat 100 jaar geleden werd gecomponeerd - ook gezamenlijk gezongen worden.

De Sint-Michaëlskapel bestaat zo'n twintig jaar. Na zijn emeritaat als hoogleraar aan de Universiteit van Antwerpen verbouwde professor dr Karel Van Isacker S.J. een voormalige boerderij eigenhandig tot kapel. Sindsdien draagt hij daar dagelijks de heilige Mis op in de Tridentijnse ritus.

Het zou het oude priesterhart van pater Van Isacker verheugen te weten dat Vlaanderen zijn 'Hoge Vrouwe' niet vergeet en ondanks alles trouw blijft aan de leuze: Alles voor Vlaanderen, Vlaanderen voor Christus.

Zaterdag 8 mei, dus daags voor het grote feest, wordt in de kapel het feest gevierd van de Verschijning van de heilige Aartsengel Michaël (aan wie de kapel is toegewijd) met een heilige Mis om 18.00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van de kapel: www.caelenberg.info.

Sint-Michaëlskapel, Caelenbergstraat 40, B-3668 Niel-bij-As