De kalender is bijgewerkt tot en met 31 januari 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

Ondersteun het onderhoud van ons kerkgebouw, uw kerkgebouw, en doe mee aan actie Kerkbalans 2020

Lees hier wat u kunt doen en maak uw gift over op bankrekening NL48 ABNA 0589 9700 89.

7 juli 2012

Vijf jaar Summorum Pontificum: Deo gratias

Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat paus Benedictus XVI het motu proprio Summorum Pontificum publiceerde, waarin hij elke priester toestemming gaf om de heilige Mis volgens het missaal van 1962 (Tridentijnse Mis) op te dragen, vrijwel zonder restricties. Tevens verklaarde hij dat deze oude Mis nooit verboden is geweest.

De Paus drong er in zijn schrijven van 7 juli 2007 bij de bisschoppen op aan om personele parochies op te richten voor de gelovigen die een bijzondere voorkeur hebben voor de traditionele Latijnse Mis.