Actie Kerkbalans 2023
Draagt u ook financieel een steentje bij aan uw parochie?
Bankrekening NL48 ABNA 0589 9700 89 ten name van Parochie van de H. Jozef te Amsterdam onder vermelding van ‘Kerkbalans 2023’.

27 januari 2017

Lezing over oecumenisch patriarch Athenagoras

Op zondag 29 januari om 13.00 uur (na de Hoogmis) zal professor Gregory Kazakov PhD uit Moskou in de grote zaal van de pastorie een lezing verzorgen - in het Engels - over oecumenisch patriarch Athenagoras die in 1965 een historsiche ontmoeting had met de zalige paus Paulus VI (zie foto).

Deze ontmoeting heeft veel invloed gehad op het Tweede Vaticaans Concilie dat toendertijd in Rome werd gehouden.

De lezing gaat zowel over de persoonlijkheid van deze bijzondere patriarch als over zijn oecumenische activiteiten.

Iedereen is van harte welkom.