11 januari 2017

Rozenkransnoveen voor parlementsverkiezingen 2017

In 1884 deed onze lieve Vrouw van de Rozenkrans de volgende belofte aan een jong maar ongeneeslijk ziek meisje, genaamd Fortuna Agrelli: “Wie dan ook een genade van mij verlangt, moet drie novenen van de Rozenkrans bidden en daarbij drie novenen van de Rozenkrans uit dankbaarheid.” In wanhoop is het meisje met haar familie de zes gevraagde novenen gaan bidden en de gezegende Maagd genas haar van al haar kwalen.

In geloof aan de Koningin van de Allerheiligste Rozenkrans willen wij iedereen uitnodigen deze 54-daagse Rozenkransnoveen mee te bidden voor de komende parlementsverkiezing op 15 maart. Het zal geen uitleg nodig hebben waarom we dit zouden moeten doen. We bidden voor de volgende intenties:

  • Terugkeer van christelijke waarden en normen in het parlement,
  • in het bijzonder respect voor al het leven,
  • en voor uw eigen intenties.

Wat kunt u doen?
We beginnen op vrijdag 13 januari en bidden dan gedurende 27 opeenvolgende dagen elke dag een rozenhoedje voor bovenstaande intenties.
Vervolgens bidden we 27 opeenvolgende dagen elke dag een rozenhoedje uit dankbaarheid. De eerste dag overwegen we de Blijde Geheimen, de tweede dag de Droevige Geheimen, de derde dag de Glorievolle Geheimen. De vierde dag opnieuw de Blijde Geheimen en zo door... U kunt ook enkele 'tientjes' of enkele Weesgegroetjes bidden gedurende 54 dagen achter elkaar, net wat u lukt. Iedere Weesgegroet telt. Laten we de hemel bestormen met onze rozenhoedjes gedurende deze 54 dagen. De heilige Maagd heeft met de genezing van Fortuna en van zovele anderen bewezen dat geen enkele ziekte voor haar ongeneeslijk is, dus ook niet de ziekte van ons parlement. Laten we de leden van onze volksvertegenwoordiging in alle liefde opdragen aan God.

Een volk dat niet bidt voor zijn overheid heeft ook geen recht op een stil en rustig leven. (vgl. 1 Tim. 2)

“Geef mij een leger van Rozenkransbidders en ik zal de wereld overwinnen”, aldus de zalige paus Pius IX.