De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van vandaag (11.00 uur) kunt u hier rechstreeks volgen of terugkijken.

16 oktober 2019

Programma Sint-Nicolaasacademie op zaterdag 19 oktober 2019

Op zaterdag 19 oktober spreekt de heer Ger Lodewick over ‘orgaandonatie, wat je er over zou moeten weten’. Hij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar postmortale orgaandonatie en de problematiek van orgaandonatie vanuit het perspectief van de donor en diens nabestaanden. De resultaten van zijn onderzoek kunnen confronterend zijn voor wie zich niet of nauwelijks in dit thema heeft verdiept, met name in relatie tot nabestaanden van orgaandonoren.

De heer Lodewick heeft een achtergrond in het onderwijs en heeft ervaring opgedaan als coach voor levensvraagstukken. Ook is hij voorzitter geweest van Stichting Bezinning Orgaandonatie.

Voorafgaand aan de lezing is er om 10.00 uur een heilige Mis in de kerk.

Zie: De website van de academie.