De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

18 september 2016

Beeldverslag van de processie met en de verering van de dubbelreliek van de Doornenkroon en het heilig Kruis

Een van de prachtige bloemendecoraties in de kleuren rood en wit in de kerk.

Een tot de laatste bank gevulde Agneskerk vierde vandaag het feest van Kruisverheffing.

De rijk versierde draagbaar met de dubbelreliek van de Doornenkroon van Christus en van Zijn heilig Kruis,
die in processie werd rondgedragen.

Leden van de familie Testa lopen mee in de processie.

Pastoor in de rol van diaken en de eerder dit jaar gewijde
Deense priester Jan Hansen als celebrant.

Hij heeft Zichzelf vernederd door gehoorzaam te worden tot de dood,
ja, zelfs tot de dood aan het kruis. Maar daarom heeft God Hem hoog verheven
en Hem de Naam gegeven, die iedere naam te boven gaat, opdat in de naam van Jezus
iedere knie zich buige, in de hemel, op de aarde of onder de aarde,
en iedere tong belijde dat Jezus Christus, de Heer, in de glorie is van God de Vader.

Wij aanbidden U, Christus, en loven U,
omdat Gij door Uw heilig Kruis de wereld hebt verlost.

Dubbelreliek van de Doornenkroon van Christus en van het heilig Kruis.