1919 - 2019: 100 jaar Sint-Agnesparochie

De kalender is bijgewerkt tot en met 30 september 2019, onder voorbehoud van wijzigingen.

28 september 2016

Heilig-Grafaltaar

In de Mariakapel vindt u sinds kort in de doorgang naar de Agneskapel een heilig-Grafaltaar. Dit altaar wordt gebruikt op Witte Donderdag als rustaltaar voor het Allerheiligste Altaarsacrament en op Goede Vrijdag voor de heilig-Grafprocessie. Volgend jaar zullen wij deze in de middag van Goede Vrijdag houden na de plechtige liturgie. In het altaar ligt een levensgroot figuur, voorstellende het gestorven lichaam van Christus, liggend in het graf vóór de opstanding. Ook gedurende het jaar is dit altaar een goede herinnering om ons te verdiepen in het lijden des Heren.