De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van vandaag (11.00 uur) kunt u hier rechstreeks volgen of terugkijken.

4 september 2009

Encycliek 'Caritas in Veritate' beschikbaar in het Nederlands

De encycliek 'Caritas in Veritate' (Liefde in Waarheid) die begin juli 2009 van de hand van paus Benedictus XVI is verschenen is nu ook in een Nederlandse vertaling beschikbaar.

De Paus schrijft in zijn encycliek over ethische waarden die aan de economie ten grondslag zouden moeten liggen. Hij pleit ook voor een hervorming van de Verenigde Naties die meer daadkracht zouden moeten kunnen tonen.

De encycliek is via deze link online te bekijken (en te printen).
Het gaat om een PDF-bestand. Om dat te kunnen openen dient u te beschikken over de Adobe Reader.

Het document is ook in gedrukte vorm (ad € 4, excl. verzendkosten) te bestellen bij het secretariaat van de Nederlandse kerkprovincie:
per e-mail: bestel@rkk.nl;
telefonisch: 030-2326909;
of schriftelijk: Postbus 13049, 3507 LA Utrecht.

De Nederlandse vertaling is gemaakt door
mevrouw dr N. Stienstra, met medewerking van
drs N.M. Schnell, pr.

Paus Benedictus XVI ondertekent zijn encycliek op 29 juni 2009.