9 juni 2010

Verkiezingen 2010: Geef uw stem aan de stemlozen

Voetjes van een foetus van 11 weken oud.


Vandaag worden in Nederland verkiezingen gehouden voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Voor een katholiek met een goed gevormd geweten is het niet eenvoudig zijn of haar stem uit te brengen. Een katholieke partij doet niet aan de verkiezingen mee en Rooms-katholieke kandidaten die zich prominent uitspreken over morele kwesties zijn niet of nauwelijks te vinden.

Bij het uitbrengen van een stem is het voor een katholiek dus kiezen uit een aantal minst kwade opties. Een van de grootste misdaden tegen de mensheid die in onze dagen plaatsvindt is abortus. Overweegt u in het stemhokje eens om uw stem te geven aan hen die geen stem hebben en wier stemmen ook nooit gehoord zullen worden.

In het volgende filmpje vertelt tenor Andrea Bocelli over een zwangere vrouw die geopereerd moest worden aan haar blinde darm. De doktoren adviseerden haar om haar ongeboren vrucht te laten weghalen omdat deze beschadigd zou worden. Zij weigerde. Deze vrouw was de moeder van Bocelli, hijzelf was de 'beschadigde vrucht'.

Zie: Klein maar fijn: durven kiezen voor de politieke steen des aanstoots op de website van magazine Catholica.
Zie ook: Doodsoorzaak nummer 1 en het pastoraal woord van onze parochie-administrator voor de maand juni.