De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van vrijdag (15.00 uur) kunt u hier rechtstreeks volgen of terugkijken.

14 november 2019

Programma Sint-Nicolaasacademie op zaterdag 16 november 2019

Op zaterdag 16 november houdt de heer Daan van Schalkwijk een lezing over het onderwerp 'de mens is meer dan zijn DNA'. Hij gaat in op de maatschappelijke discussie over de ethiek van het muteren van menselijk DNA. Daarvoor is het belangrijk om ons af te vragen of wij uitsluitend door ons DNA worden bepaald.

Daan van Schalkwijk is theoretisch bioloog. Hij combineert het voorzitterschap van Leidenhoven College met doceren aan het Amsterdam University College en een postdoc bij Geesteswetenschappen aan de Vrije Universiteit.

Voorafgaand aan de lezing is er om 10.00 uur een heilige Mis in de kerk.

Zie: De website van de academie.