De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

19 september 2009

Paus ontvangt Orthodoxe aartsbisschop

Op vrijdag 18 september heeft paus Benedictus XVI aartsbisschop Hilarion, voorzitter van het Department voor Externe Kerkelijke Betrekkingen van het patriarchaat van Moskou in audiëntie ontvangen. Aartsbisschop Hilarion is de rechterhand van metropoliet Kirill, patriarch van de Russisch-Orthodoxe Kerk.

Aartsbisschop Hilarion bezoekt het Vaticaan op uitnodiging van kardinaal Walter Kasper, hoofd van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Eenheid der Christenen. Het bezoek staat in het teken van de vrienschappelijke betrekkingen tussen de Rooms-katholieke Kerk en de Russisch-Orthodoxe Kerk.