De kalender is bijgewerkt tot en met 31 juli 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van de heilige Mis op zondag om 11.00 uur via YouTube kunt u hier bekijken.

5 september 2009

Paus Benedictus XVI ziet voorvertoning serie over Augustinus

De heilige Augustinus is zonder twijfel een van de grootste persoonlijkheden in de geschiedenis van het christendom. Meer dan 1600 jaar na zijn dood is er over zijn leven een nieuwe mini-serie gemaakt met de titel ‘Augustine: The decline of the Roman Empire’, geproduceerd door drie productiemaatschappijen uit Polen, Italië en Duitsland.
De film laat ook zien hoe zijn moeder, de heilige Monica, een rol heeft gespeeld bij de bekering van Augustinus. Haar rol wordt gespeeld door de Italiaanse actrice Monica Guerritore.

Paus Benedictus XVI is een groot bewonderaar van Augustinus. Hij kreeg afgelopen week een samenvatting van de serie te zien (zie video).