Actie Kerkbalans 2023
Draagt u ook financieel een steentje bij aan uw parochie?
Bankrekening NL48 ABNA 0589 9700 89 ten name van Parochie van de H. Jozef te Amsterdam onder vermelding van ‘Kerkbalans 2023’.

5 september 2009

Paus Benedictus XVI ziet voorvertoning serie over Augustinus

De heilige Augustinus is zonder twijfel een van de grootste persoonlijkheden in de geschiedenis van het christendom. Meer dan 1600 jaar na zijn dood is er over zijn leven een nieuwe mini-serie gemaakt met de titel ‘Augustine: The decline of the Roman Empire’, geproduceerd door drie productiemaatschappijen uit Polen, Italië en Duitsland.
De film laat ook zien hoe zijn moeder, de heilige Monica, een rol heeft gespeeld bij de bekering van Augustinus. Haar rol wordt gespeeld door de Italiaanse actrice Monica Guerritore.

Paus Benedictus XVI is een groot bewonderaar van Augustinus. Hij kreeg afgelopen week een samenvatting van de serie te zien (zie video).