De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van vandaag (11.00 uur) kunt u hier rechstreeks volgen of terugkijken.

13 oktober 2009

Angelus-toespraak 11 oktober 2009: De heiligen hebben de gekruisigde en verrezen Christus nagevolgd

"De perfectie van de heiligen komt tot uitdrukking in hun keuze die ingaat tegen de heersende tendens, in hun leven volgens het Evangelie", zo sprak paus Benedictus XVI afgelopen zondag tijdens de canonisatie van vijf heiligen. De Paus zei dat Jezus ons allen, ook in deze tijd, uitnodigt om ons leven te geven voor anderen, zonder berekeningen en zonder eigenbelang. Een indringende oproep die de heiligen hebben nagevolgd toen zij zichzelf in alle nederigheid hebben toegewijd aan het gehoorzaam volgen van de gekruisigde en verrezen Christus. Ook voor ons zijn zij belangrijke voorbeelden.

Tijdens de heilige Mis in de Sint-Pietersbasiliek, waarin paus Benedictus XVI vijf zaligen, onder wie de Belgische pater Damiaan de Veuster, heilig verklaarde, sprak de Paus in zijn homilie onder meer over het leven van pater Damiaan. Hij deed dat in verschillende talen, waaronder in het Nederlands (externe link).

De video met de volledige Angelus-toespraak (gedeeltelijk in het Nederlands) kunt u hier bekijken: