De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van vandaag (11.00 uur) kunt u hier rechstreeks volgen of terugkijken.

11 oktober 2009

Paus Benedictus XVI ontvangt Belgisch koningspaar

Vandaag zal paus Benedictus XVI tijdens een heilige Mis op het Sint-Pietersplein in Rome onder anderen de Belgische pater Damiaan heilig verklaren. Zaterdagavond ontving de Paus het Belgisch koningspaar in audiëntie. Koning Albert en koningin Paola zullen de heiligverklaring bijwonen. Ook enkele Belgische ministers zijn in Rome aanwezig.

De Paus sprak met het koningspaar over de zalige pater Damiaan en over zijn voorbeeldfunctie voor België en de gehele wereld. Ook spraken zij over de situatie in Afrika en over de mensenrechten.