De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

23 september 2009

Angelus-toespraak 20 september: Keer geweld om in respect voor anderen

Onder de gelovigen die aanwezig waren in het buitenverblijf Castel Gandolfo om samen met de Paus het Angelus te bidden was afgelopen zondag een grote groep uit Tsjechië. Paus Benedictus XVI zal zaterdag dat land bezoeken.

De Paus verwees naar de brief van de heilige apostel Jacobus, waarin deze spreekt over echte wijsheid die de aanwezigheid van valsheid en egoïsme doet verminderen, toen hij zei: "In bepaalde delen van de maatschappij zien we vandaag de dag steeds vaker een gebrek aan respect voor de waarheid en voor het woord, dat samengaat met een hang naar agressie, haat en wraak."

"Als iedereen in zijn eigen leven de neiging tot leugens en geweld zou kunnen weerstaan en in plaats daarvan respect en waardering voor anderen zou voorleven, dan zijn misschien niet alle dagelijkse problemen in een klap opgelost, maar ze zouden in elk geval met meer geduld en op een effectievere wijze benaderd worden", aldus de Paus.

In de volgende video ziet en hoort u de volledige Angelus-toespraak.