De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

29 september 2009

Angelus-toespraak 27 september: Christus is het fundament van ons leven

Afgelopen zondag vierde paus Benedictus XVI de heilige Mis in Brno in Moravië, de tweede stad in Tsjechië. Het centrale thema in zijn preek was de christelijke hoop. De Heilige Vader benadrukte dat we ons leven moeten bouwen op Christus. De Paus zei dat technische vooruitgang en het verbeteren van de sociale structuren weliswaar belangrijk en noodzakelijk zijn, maar dat zij geen garantie bieden op een samenleving met een gezonde moraal.

De Paus memoreerde dat Moravië rijk is aan Mariale heiligdommen en dat het de plek is waar paus Johannes Paulus II na de val van het communisme zijn reizen door Centraal en Oost-Europa is begonnen. De Paus drukte de gelovigen in het land van de heiligen Cyrillus en Methodius op het hart om hun religieuze tradities in ere te houden.

De volledige Angelus-toepspraak kunt u hieronder bekijken en beluisteren: