De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

4 september 2009

Angelus-toespraak 30 augustus: Roepingen tot het priesterschap groeien in het gezin (video)

Paus Benedictus XVI sprak deze zondag over het leven van de heilige Monica, de moeder van Sint Augustinus van Hippo, bisschop en kerkleraar, wiens gedachtenis de afgelopen week werd gevierd.

De Heilige Vader zei dat Sint Monica een voorbeeld is voor en patroonheilige van alle christelijke moeders, omdat zij onophoudelijk voor haar zoon, Sint Augustinus, heeft gebeden. En deze gebeden werden verhoord, waardoor haar zoon later zou zeggen dat zijn moeder hem twee keer heeft ontvangen.

De Paus zei verder dat echtparen zich volledig zouden moeten toewijden aan de opvoeding van hun kinderen en dat zij hen zouden moeten begeleiden bij het ontdekken van het liefdevolle plan dat God met ieder van hen voorheeft. Zij kunnen bijdragen aan de intellectuele voedingsbodem waaruit roepingen tot het priesterschap en het religieuze leven kunnen opbloeien en waarin deze roepingen volgroeien.

Bekijkt u hier de video met de volledige toespraak van de Paus: