De kalender is bijgewerkt tot en met 30 april 2020, onder voorbehoud van wijzigingen.

De live-uitzending van vrijdag (15.00 uur) kunt u hier rechtstreeks volgen of terugkijken.

19 april 2010

Regina Caeli-toespraak 18 april 2010: Bidt tot Maria als Koningin van het Gezin

Afgelopen weekend bracht paus Benedictus XVI een pastoraal bezoek aan het eiland Malta, waar 1950 jaar geleden de apostel Paulus schipbreuk heeft geleden.

Op een plein in de hoofdstad bad de Paus met vele tienduizenden gelovigen het Regina Caeli. Onderwijl schonk hij aan Onze Lieve Vrouw van Ta'Pinu een gouden roos, als teken van affectie voor de heilige Moeder Gods.

De Heilige Vader riep de gelovigen op om Maria in het bijzonder aan te roepen als Koningin van het Gezin, de titel die door zijn voorganger, paus Johannes Paulus II, eerbiedwaardige dienaar Gods, is toegevoegd aan de litanie van Loreto.

Bekijk de volledige reportage hier: